Macaristan Ankara Büyükelçiliği ofis binası inşasına ve rezidans renovasyonuna başlandı.

Macaristan Ankara Büyükelçiliği Yeni Ofis Binası Temel Atma Töreni Gerçekleşti

Macaristan Ankara Büyükelçiliği Yeni Ofis Binası Temel Atma Töreni Gerçekleşti

Macaristan Büyükelçisi Viktor Mátis ve gayrimenkul ve inşaat sektörlerinin öncü oyuncularından Polat Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat ev sahipliğinde; Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Péter Szijjártó’nun katıldığı temel atma töreni ile Macaristan Ankara Büyükelçiliği ofis binası inşasına ve rezidans renovasyonuna başlandı.

Türkiye’de ve dünyada gayrimenkul, inşaat ve enerji sektörlerinde seçkin işlere imza atan Polat Holding; Türkiye - Macaristan ilişkileri açısından önem taşıyan tarihi proje için düğmeye bastı. Holding, Ankara Atatürk Bulvarı’nda bulunan Macaristan Büyükelçiliği ofis binası inşası ve rezidans renovasyonu için temel atma töreni gerçekleştirdi.

19 Nisan Salı günü gerçekleşen törene, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Macaristan Hükümeti’nden Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Péter Szijjártó katıldı.

Péter Szijjártó açılış konuşmasında şunları ifade etti: “Macaristan Türkiye arasındaki iş birliği ve stratejik ortaklık her zaman Macaristan dış işlerinin odağında olmuştur. Macaristan’ın bu odağı her zaman böyle kalacaktır.”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Cumhuriyetin ilk yıllarında inşa edilen Macaristan Büyükelçiliği Konutu yaklaşık bir asır boyunca Macaristan’a hizmet etmiştir. Temelini atacağımız yeni binalar da önümüzdeki asır boyunca ilişkilerimize güç katacaktır. Büyükelçiliğin tarihi konutu ile yeni hizmet binasının aynı bahçede yanyana olmasının simgesel anlamları var. Tarihi konut köklü ilişkilerimizin, modern bina ise ilişkilerimizin geleceğinin sembolüdür.” dedi.

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat ise: “Polat Holding olarak bu iki ülke arasındaki dostluğun bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz. Polat Holding’de ayrı bir yeri olan Macaristan ile dostluğun korunması, güçlenmesi, ilişkilerin pekiştirilmesi, geleceğe aktarılması, katma değer sunan yeni projelerin oluşturulması bizler için çok önemli.” dedi.

Toplamda 4.385 m2 kapalı alan olarak inşa edilecek 7 katlı yeni ofis binası, özel peyzaj çalışmaları ile zengin ve modern bir görünümde tasarlanıyor. Proje 2023 yılında teslim edilecek.

Polat Holding Hakkında: Köklü geçmişini, sektörün dinamiklerini tasarlayarak geleceğe taşıyan Polat Holding; Türkiye ekonomisine olan katma değerini her geçen yıl artırarak sürdürüyor. Türkiye’nin lokomotif sektörlerine yatırım yapan, özellikle gayrimenkul alanında proje geliştirme, enerji ve ticarete odaklanan Polat Holding; Türkiye’de Polat Gayrimenkul ile İstanbul’un merkezi ve değerli lokasyonlarında projeler hayata geçirirken, Macaristan’da da APD Real Estate ve PD Real Estate şirketleri ile gayrimenkul yatırımlarına devam ediyor. Enerji sektöründe ise Türkiye’nin büyük potansiyeli bulunan rüzgar ve güneş enerjisini odak noktasına alan Polat Enerji, Türkiye rüzgar enerjisi sektöründeki lider konumunda. Holding, Polat Dış Ticaret ve ALX Hungary şirketleri ile başta Macaristan olmak üzere Hollanda, Yunanistan ve Kıbrıs’ta faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

 
Yayınlanma Tarihi: 02 Nisan 2023